Saturday, October 26, 2013

کاپیتان تیم ملی فوتبال بانوان کشور برنده‌ی جایزه‌ی «محمد علی کلی» شد

زهرا محمودی، کاپیتان تیم ملی فوتبال بانوان کشور برنده‌ی جایزه‌ی بشردوستانه‌ی «محمد علی کلی» شد. این جایزه همه‌ساله به جوانانی داده می‌شود که در راه تأمین صلح و حقوق بشر فعالیت‌های مثبتی انجام داده‌اند. در محفلی که به همین مناسبت در زاد‌گاه محمد علی در شهر «کنتاکی» برگزار شد، جایزه‌ی بشر‌دوستانه‌ی محمد علی به شش جوانی که فعالیت‌های بشر‌دوستانه انجام داده‌اند، اهدا شد.
زهرا محمودی، کاپیتان تیم ملی بانوان کشور به خاطر نهادینه ساختن فوتبال در بین بانوان کشور این جایزه را به خود اختصاص داد. در این محفل محمد علی کلی، قهرمان پیشین بوکس سنگین وزن جهان، همسرش و آقای جیمی کارتر، رییس جمهور اسبق امریکا نیز حضور داشتند.
در این محفل به شش جوان از کشورهای افغانستان، هند، اوگاندا و امریکا جایزه‌ی بشر‌دوستانه‌ی محمدعلی کلی اهدا شد. خانم محمودی جزو نخستین فوتبالیست‌های زن در کشور است که با تشکیل تیم ملی بانوان، عضویت این تیم را کسب کرد.
‌خانم محمودی علاه بر عضویت در تیم ملی، مربی‌گری تیم ملی هفده سال‌ بانوان کشور که در رقابت‌های سوبروتو کپ هند شرکت کرده بود، به عهده داشت. این بانوی افغان در راه‌اندازی مسابقات فوتبال بانوان نیز فعالیت‌های چشم‌گیری داشته است.
محمد علی کلی، قهرمان پیشین بوکس سنگین وزن جهان و مشهورترین ورزشکار این رشته است که همواره در فعالیت‌های بشر‌دوستانه اشتراک داشته است. در سال 2008 بنیادی به نام «بنیاد بشر‌دوستانه‌ی محمد علی» با شعار «غذا، تعلیم، صحت» تشکیل شد. این بنیاد خیریه برای کمک به مردم فقیر تشکیل شده و هر‌ساله به شخصیت‌های جوانی که در راه صلح و حقوق بشر فعالیت می‌کنند، جوایزی اهدا می‌کند.


منبع: «بخدی نیوز»

Tuesday, October 15, 2013

Photo Of The Year' awarded to Barat Ali Batoor

"He is a photographer who has put himself at great risk and come away with an image of thoughtful composition and of the terrible voyage which has killed hundreds," Moir said.
Photo By Barat Ali Batoor
2013 Nikon Walkley Photo Of The Year - Barat Ali Batoor's 'The First Day at Sea' for The Global Mail. Barat Ali Batoor's winning photograph was entered as part of his 'Hazara Exodus' photographic essay series. (Walkley Foundation: Barat Ali Batoor, The Global Mail.)
2013 Nikon Walkley Photo Of The Year - Barat Ali Batoor's 'The First Day at Sea' for The Global Mail. Barat Ali Batoor's winning photograph was entered as part of his 'Hazara Exodus' photographic essay series. (Walkley Foundation: Barat Ali Batoor, The Global Mail.)


For more detail click the below link:

Monday, October 14, 2013

عید قربان عید عبادت و بندگی بر شما تهنیت باد

اين جي عيديست كه عيدانه ندارد. 
اين خلق غريب لب نان درخانه ندارد.
ملت مظلوم وسرگردان لقمه نان .
سرلج پا برهنه مكر زولانه ندارد .
درشهر خودكامان ه رروزش جو عيداست. 
د رويرانه غريبان كسي صبحانه ندارد. 
درايام عيدي دست مردم به كدايي .
كه خاطر ناشادش شاديانه ندارد .
مستبد شده حاكم دراين ملك ديار. 
كويي كه اين ملك ديگر آدم فرزانه ندارد

Monday, October 7, 2013

امكان شارج موبایل با آتش مستقیم !


درحالی که این روزها مبتکران راه های جدیدی را برای شارج تلفنهای موبایل ارائه می کنند، طراحان با تولید یک محصول که از آتش برای شارج دستگاه های هوشمند استفاده می کند، اظهار داشتند هرکجا آتش باشد، برق هم هست.

مهمترین ویژگی این محصول که فلیم استوور (FlameStower) نام دارد و آن را از سایر محصولات بازار متمایز می کند این حقیقت است که با هر آتشی کار می کند.

به نظر می رسد که کارکرد این دستگاه ساده باشد. کاربر باید دستگاه را باز کند، آب در مخزن ریخته و قسمت تیغه را در آتش قرار دهد. از این جا به بعد، فلیم استوور از نقطه افتراق دما بین آتش و آب نسبتا سرد برای تولید برق استفاده می کند، این انرژی الکتریسیته به وسیله یک کابل USB به تلفن، دستگاه پخش MP3، دوربین دیجیتالی و یا سایر دستگاه ها ارسال می شود.

خالقان این دستگاه مدعی شدند که دستگاه مذکور می تواند با همان سرعت شارژ USB از رایانه که معمولا نصف سرعت شارژهای عادی برق داخل دیوار هستند، دستگاه را شارژ کند.

آنچه از تصاویر منتشر شده و اظهارات سازندگان بر می آید، دستگاه فلیم استوور در اندازه ای عرضه شده که به سادگی می توان آن را حمل کرد، وزن این دستگاه 198 گرم و ارتفاع آن در نهایت 152 میلیمتر است.

تیم سازنده این دستگاه برای تولید تجاری دستگاه خود از طریق سایتها بودجه جمع کردند و از طریق پیش فروش تبلیغ کرده اند تا خریداران با پرداخت 80 دالر برای خود یک دستگاه پیش خرید می کنند.


افتخار علمی دیگر از یک جوان مهاجر (هزاره) در ایران


باز هم میگویم ما می توانیم .


باز هم افتخار دیگر برای کشور عزیز افغانستان
این بار هم یک جوان توانمند افغانستانی هواپیمایی رادیو کنترل و یک کواد کوپتررا با تمام خون دل های که در مهاجرت داشت طراحی و ساخت .
آقای علی احمد خلیلی متولد 1369 از ولایت غزنی افغانستان که در سال 1378 به همراه خانواده به ایران مهاجرت نمود و در آن دوران سخت که فرزندان افغانستانی حق تحصیل را نداشت در مدارس خود گردان و به قول ایران غیر قانونی مشغول به تحصیل شد تا اینکه توسط کمک های بین المللی و حمایت از پناهنده گان افغانستانی توانست با امتحان که
میگرفتن وارد مدارس دولتی ایران شود و مراحل راهنمایی و متوسطه را با نمرات بالا قبول و با دادن کنکور وارد دانشگاه شود و در حال حاضر هم در یکی از دانشگاه های ایران در حال تحصیل در رشته فناوری اطلاعات  می باشد . این جوان نخبه کشور ما نیز در زمینه امنیت فضای مجازی و مدیریت فناوری اطلاعات IT  از علم بالای برخوردار می باشد  و علاوه بر تحصیلات دانشگاهی دوره های  PNIIT ,MCITP,CISCO ودیگر دوره ها را با موفقیت طی نموده ،و در حال حاضر چندین طرح امنیتی به کشور افغانستان در زمینه امینت فضای مجازی ارائه داده ولی دولت افغانستان تا به حالا پاسخگو نبوده ایشان در کنار تحصیل در رشته IT در زمینه طراحی وب و برنامه نویسی نیز فعالیت  می کند.ایشان  علاوه بر این ها به علم هوافضا علاقمند بوده و چند هواپیمایی رادیو کنترل و یک کواد کوپتر نیز طراحی و ساخته است . آقای خلیلی در زمینه طراحی و ساخت زیر دریایی های هوشمند نیز فعالیت می کند .  تنهاخواسته این جوان از دولت افغانستان حمایت از تمام جوانان در حال تحصیل و بخصوص آنانی است که طرح و برنامه دارند و باید از آنان حمایت کنند،میباشد. وی میگوید که چندین طرح بزرگ در دست اجرا دارد ولی کسی نیست که پشتبانی کند تا این طرح ها به نتیجه برسد .
آقای خلیلی در یکی از محله های شهر اصفهان زندگی می کند و در اردوی افغانستان شناسی که توسط اداره اتباع و مهاجرین خارجی استان اصفهان برگزار شده بود  برای اولین بار یک فرد افغانستانی که در زمینه هوافضا و هواپیماهای رادیو کنترل فعالیت داشته است شرکت نمود و دست آورد های علمی خود را در معرض دید عموم قرار داد. این دست آورد های مهم علمی در اردو مهاجرین استان اصفهان بازدید کننده ای زیادی داشتند و بسیار  مورد توجه مهاجرین وانصار قرار گرفته وباعث شادمانی وافتخار کشور عزیز ما افغانستان گردید.
پیش از همه چیز برای این جوان توانمند کشور آرزوی موفقیت و سلامتی داریم و از دولت افغانستان خواهشمندیم که از توانایی های چنین جوانانی استفاده کنند و برای حمایت از آنها برنامه ای را در دست اجرا بگیرند .

Saturday, October 5, 2013

ای چشم دنیا...


ای چشم دنیا...
ای چشم دنیا دیدی ثمرم را
این زندگی ساده و آخر سفرم را
ای عشق تو دیدی یارم به کجا رفت
داغی به دلم ماند و مرا کشت و کجا رفت
ای عشق تو دیدی آن یار جوانم
جانم به لبم رساند و برد تاب و توانم
ای وای دل من-آزرده دل من
از غصه و غم خلقتم و آب گل من

تا کی درین دنیا تو با دیگرانی
هم تو نمی مانی و هم دنیای فانی
دوری به من و نزدک به هر بی وفایی
دیگر نمی خواهم که دانم تو کجایی
الله نگهدارت با هر آن که هستی
تکرار مکن با او این عهدی که بستی
خوش باش اگر شادی دور از من و بی من
رفتی و رفت با تو جان از بدن من
ای چشم دنیا...

بهانه ی یک معلم


اگر اشتباه نکنم از سال 1376 بود که تدریس را شروع کردم و به صورت پیوسته (به جز یک سال) تا اکنون در حال تدریس هستم . 
گاهی با کودکان کودکستان تدریس داشتم و غرق در دنیای کودکانه شان، مشق مهرورزی می نمودیم و گاه نیز در همان روز، در دانشگاه، مشق درست نویسی دری یا عربی !
انگار این درس و مکتب، جزوی از زندگی من شده است و اگر یک روز خود را در مقابل حد اقل 40 جفت چشم کنجکاو نبینم و با نگاه کردن به نگاههای پرسشگرشان، روزی دیگر را شروع نکنم، روزم یک روز "ماندنی" نخواهد بود.
تدریس برای من یک شغل نیست؛ تدریس از نظر من یک هنر است و هر انکه فقط برای گذران زندگی "تدریس"می کند و عنوان"معلم" را به دوش می کشد، به خود و دیگران خیانت کرده است ؛ کما اینکه امروزه بسیاری از هم مسلکان من، چنین می نمایند و قدر و حرمت این پایگاه اجتماعی را پاس نداشته و انگونه که از این پایگاه اجتماعی انتظار می رود، عمل نمی نمایند.
ویژگی هایی چون تلاش برای پیشرفت خود و دیگران، تلاش برای ارتقای علمی و تلاش برای متمرکز بودن در عرصه ی تعلیم و تربیت، مسایلی است که از یک "معلم" انتظار می رود .
برخی از ما همچنان به "تدریس" فقط به چشم یک "کار" برای کسب در امد می نگریم و "کاری" در کنار سایر "کارها"، بدون اینکه خلاقیت، نو اوری علمی و یا کار تحقیقی، چاشنی پایگاهی باشد که از خاطر ان، "ادرس اجتماعی" خویش را به دست اورده ایم و در مقابل، کسانی دیگر از هم مسلکانم هستند که خود را "وقف" تدریس می نمایند و تفسیرگر واقعی واژه ی "معلم" می باشند اینان، "راه" می نمایند و "راه رفتن" می اموزند که قابل قدر هستند و در خور ستایش. من نیز با استفاده از فرصت، یادی می کنم از معلمانم، انانکه فرسنگها از ایشان دور هستم و دستم کوتاه که در خدمتشان زمین ادب ببوسم؛ چرا که بسیاری از ایشان در کنار درس و مشق، راه و رسم زندگی را نیز به من اموختند و این خود باعث شکل گرفتن ایدیولوژی من در زندگی شد و اکنون با افتخار، به انچه انجام می دهم، باور دارم .
هر کجا هستند خدای پاک نگاه دارشان.
کلامشان سبز و قلمشان سبز تر .
خدیجه مرادی

روز معلم به همه‌ی معلمان کشورم مبارک باد!


به تو ای خداوند حرف و کلام

به تو ای معلم هزاران سلام


تو شمع درخشان شب‌های تار
تویی مطلع و ختم و انجام کار

به گل‌ها قبا با قلم دوختی
رموز شکفتن بیاموختی

رساتر ز تندر صدای تو باد
دم گرم شاعر فدای تو باد






Tuesday, October 1, 2013

کاربران فیس‌بوک که اهل افغانستان اند


بیش از 640.000 نفر در کشور عضو شبکۀ اجتماعی فیس‌بوک هستند. چیزی در حدود 540.000 مرد و 104.000 زن. در واقع مردان 84% و زنان 16% درصد کاربران فیس‌بوک را در کشور تشکیل می‌دهند. این ارقام از سوی فیس‌بوک و بر حسب انتخاب افغانستان به عنوان محل سکونت این کاربران ارایه شده است، بنابراین امکان بیشتر بودن این آمار نیز وجود دارد. در هر صورت این رقم نشان‌دهندۀ قدرت و نفوذ این شبکۀ اجتماعی در افغانستان است. کشور ما در بین کشورهای آسیایی جایگاه نسبتاً بدی ندارد و در مقایسه با تاجیکستان با 62.000 کاربر و ازبکستان با 260.000 کاربر وضعیت بهتری دارد. در میان دیگر کشورها، هند با 90.000.000 کاربر فیس‌بوک، جایگاه اول را در آسیا به خود اختصاص داده است. با توجه به جمعیت و مدعی بودن هند در عرصۀ تکنالوژی می‌توان این انتظار را از هند داشت. جاپان نیز با 22.000.000 کاربر در جایگاه دوم کابران فیس‌بوک قرار دارد. همسایۀ جنوبی ما پاکستان نیزبا 11.200.000 کاربر آمار نسبتاً خوبی در این بخش دارد.

بهترین آدما

بهترین آدماآنهای اند،
 که مثل دستمال هستند
 آنهای که وقتی شما خسته هستید،
عرق شما را پاک می کنند
 و وقتی غمگینید
 ا شک تان را پاک می کنند